Međunarodna konferencija FIFA i Isokinetic Grupa London 2019

Međunarodna konferencija FIFA i Isokinetic Grupa London 2019

U Londonu na legendarnom Wembley stadionu održala se  28. Međunarodna konferencija sportske rehabilitacije i traumatologije u organizaciji FIFA-e i ISOKINETIC Medical Grupe.

Ovaj događaj postao je orijentir za sve one koji se bave ortopedskom rehabilitacijom i sportskom medicinom. Konferencija okuplja sve iz  međunarodne sportske zajednice, kroz kulturu, sliku, atmosferu i organizaciju u svrhu unapređenja zdravlja sportaša. Godine 2018. na stadionu Camp Nou u Barceloni bilo je prisutno više od 3500 delegata iz 94 zemlje. To najbolje oslikava značaj i interes za ovom konferencijom na kojoj od samih početaka sudjelujemo.

    Ovogodišnji znanstveni program bio je izazovan jer su se osim tema iz medicine u nogometu otvorila vrata i drugim sportovima: košarci, trčanju, ragbiju, američkom nogometu, odbojci, rukometu, biciklizmu, moto sportu, tenisu, golfu, skijanju, kriketu i bejzbolu.

Fokus je bio na nogometnoj medicini, ali pokušali smo je proučavati iz različitih perspektiva!

Konferencija je bila tematski podijeljena po sportovima. Unutar svake sekcije mogli smo vidjeti i čuti koje su sličnosti i razlike u različitim sportovima kod ozljeda prepone, koljena, mišićnih, tetivnih ozljeda, itd. Vidjeli smo koje su razlike i smjernice oporavka u različitim sportovima s obzirom na uobičajene  smjernice i specifičnosti pojedinog sporta.

Prikazani su i inspirirajući slučajevi oporavka elitnih sportaša kroz prezentacije njihovih liječnika ili fizioterapeuta.

Kao i na ranijim konferencijama naglašena je važnost prevencije sportskih ozljeda, posebno u adolescenata. Posebno se ističe  prevencija ozljeda prednjeg križnog ligamenta koji je po dužini oporavka i čestim ponavljajućim ozljedama poglavito u adolescentica jedna od ozljeda zbog koje sportaši/ce duže odsustvuju s sportskih borilišta ili se uopće ne vraćaju sportu.

Slijedeće godine konferencija će se održati u Lyonu.

 

Autor: Denis Dobravac, bacc.physioth.


Collaboration with insurance companies

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree