Member of Arsano Medical Group

Nagrada za životno djelo Prof. dr. sc. Borisu Nemec

Nagrada za životno djelo Prof. dr. sc. Borisu Nemec

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Matulji Prof.dr.sc Boris Nemec dobio je nagradu za životno djelo. Nagradu je primio od predsjednika Vijeća Darjana Buković. Tom prigodom je istaknuto kako je Prof. dr.sc. Boris Nemec svojim znanstvenim, gospodarskim i sportskim radom uvelike pridonio promociji Općine Matulji na svim poljima svoga djelovanja. Kao znanstvenik i liječnik u ortopediji, kao gospodarstvenik osnivač je i voditelj prve privatne ortopedske bolnice »Specijalne bolnice za ortopediju Dr. Nemec«. Kao liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske postigao je brojne sportske uspjehe. Bio je član stožera 1998. godine, kada je Hrvatska osvojila 3. mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ali i lani kada je Hrvatska postala viceprvak svijeta. Samim time donio je Matuljima i brončanu i srebrnu medalju sa svjetskih nogometnih prvenstava, istaknuto je u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade za životno djelo.

Godine 1990.  od Grada Opatije dobio je  nagradu za doprinos medicinskoj znanosti i razvitku kirurgije, a 2007. godine nagradu grada Varaždina također za doprinos medicinskoj znanosti.

Za uspjehe s nogometnom reprezentacijom odlikovan je Redom Hrvatskog Trolista od strane Predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana za osvojenu brončanu medalju 1998. godine i Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za osvojenu srebrnu medalju 2018. godine.


Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più