Luka Širola, dr.med.

dr.med. - spec.ortoped

<b>Luka Širola</b>, dr.med.

Luka Širola, dr.med., specijalist ortopedije, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. Od 2004-2005 radio je kao pripravnik u OB Vukovar. Od 2007-2012 je specijalizirao ortopediju na Klinici za ortopediju Lovran te Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit je položio 2012 godine, te je do 2019 godine radio kao specijalist ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran.

Stručno se educirao  u Sloveniji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj,  Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Portugalu i Libanonu i u više navrata  sudjelovao je na specijaliziranim kongresima u zemlji I inozemstvu.

Ima višegodišnje iskustvo u području kirurgije donjih ekstremiteta (kuka, koljena, gležnja I stopala). Područja interesa: Ugradnja endoproteze kuka i koljena, revizijske operacije nakon ranijih ugradnja endoproteze kuka i koljena, tetivne i ligamentarne rekonstrukcije koljena i gležnja, korektivne osteotomije oko koljena i oko gležnja, artroskopski zahvati na koljenu i gležnju,  rekonstruktivni zahvati prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala, poseban naglasak na iskustvo  ugradnje totalne endoproteze gležnja.

Koautor nekoliko znanstvenih radova na području kuka, koljena i stopala, autor poglavlja 19.  o biomehanici kuka i preoperativnom planiranju u knjizi Tudor A., Mađarevic T., "Kuk”, ISBN: 978-953-176-800-9.

Predavač na nekoliko stručnih I znanstvenih međunarodnih i nacionalnih skupova.

Od 2007-2011 godine je klupski liječnik  NK Opatije, a od 2015 je liječnik omladinskog pogona HNK Rijeke te član liječničkog tima seniora od 2018 godine.


Questa pagina utilizza i cookie per fornire una migliore esperienza utente. Per continuare a utilizzare il sito, fai clic su "Sono d'accordo". Le impostazioni dei cookie possono essere configurate nel tuo web browser. Ulteriori informazioni potete trovare qui. Sono d'accordo