Međunarodna konferencija FIFA i Isokinetic Grupa London 2019

Međunarodna konferencija FIFA i Isokinetic Grupa London 2019

U Londonu na legendarnom Wembley stadionu održala se  28. Međunarodna konferencija sportske rehabilitacije i traumatologije u organizaciji FIFA-e i ISOKINETIC Medical Grupe.

Ovaj događaj postao je orijentir za sve one koji se bave ortopedskom rehabilitacijom i sportskom medicinom. Konferencija okuplja sve iz  međunarodne sportske zajednice, kroz kulturu, sliku, atmosferu i organizaciju u svrhu unapređenja zdravlja sportaša. Godine 2018. na stadionu Camp Nou u Barceloni bilo je prisutno više od 3500 delegata iz 94 zemlje. To najbolje oslikava značaj i interes za ovom konferencijom na kojoj od samih početaka sudjelujemo.

    Ovogodišnji znanstveni program bio je izazovan jer su se osim tema iz medicine u nogometu otvorila vrata i drugim sportovima: košarci, trčanju, ragbiju, američkom nogometu, odbojci, rukometu, biciklizmu, moto sportu, tenisu, golfu, skijanju, kriketu i bejzbolu.

Fokus je bio na nogometnoj medicini, ali pokušali smo je proučavati iz različitih perspektiva!

Konferencija je bila tematski podijeljena po sportovima. Unutar svake sekcije mogli smo vidjeti i čuti koje su sličnosti i razlike u različitim sportovima kod ozljeda prepone, koljena, mišićnih, tetivnih ozljeda, itd. Vidjeli smo koje su razlike i smjernice oporavka u različitim sportovima s obzirom na uobičajene  smjernice i specifičnosti pojedinog sporta.

Prikazani su i inspirirajući slučajevi oporavka elitnih sportaša kroz prezentacije njihovih liječnika ili fizioterapeuta.

Kao i na ranijim konferencijama naglašena je važnost prevencije sportskih ozljeda, posebno u adolescenata. Posebno se ističe  prevencija ozljeda prednjeg križnog ligamenta koji je po dužini oporavka i čestim ponavljajućim ozljedama poglavito u adolescentica jedna od ozljeda zbog koje sportaši/ce duže odsustvuju s sportskih borilišta ili se uopće ne vraćaju sportu.

Slijedeće godine konferencija će se održati u Lyonu.

 

Autor: Denis Dobravac, bacc.physioth.


Questa pagina utilizza i cookie per fornire una migliore esperienza utente. Per continuare a utilizzare il sito, fai clic su "Sono d'accordo". Le impostazioni dei cookie possono essere configurate nel tuo web browser. Ulteriori informazioni potete trovare qui. Sono d'accordo