Medicinski simpozij u HNS-u

Medicinski simpozij u HNS-u

U prostorijama Nogometne akademije HNS-a, u Zagrebu je održan godišnji medicinski simpozij. Na redovitoj edukaciji liječnika u nogometu, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, sudjelovali su liječnici klubova 1. i 2. HNL te liječnici svih nogometnih reprezentativnih selekcija Hrvatske.
 
 
 
Ovogodišnji tečaj održan je po programu FDEP (Football Doctor Education Program) koji je propisala UEFA. FDEP  tečaj bavi se problematikom ozljeda u nogometu, posebno dijagnostikom i liječenjem istih. Tečaj se sastojao od predavanja, radionica te diskusijskih grupa iz navedene tematike, uz sudjelovanje vrhunskih stručnjaka ortopedije, traumatologije i sportske medicine iz Hrvatske i inozemstva. Sudionici tečaja upoznati su s novostima u "UEFA Elite Club Injury Study".

Jedan od predavača bio je Prof.dr. Boris Nemec,  voditelj zdravstvene službe hrvatske A reprezentacije.

"Redovita edukacija medicinskog osoblja u nogometu neizostavan je dio napredovanja nogometne igre te očuvanja zdravlja svih sudionika. Samo redovitom edukacijom i izmjenom iskustava medicinskih djelatnika u nogometu možemo napredovati ne samo kao pojedinci nego i kao Savez", izjavio je prof. dr. Boris Nemec, voditelj zdravstvene službe hrvatske A reprezentacije.


Questa pagina utilizza i cookie per fornire una migliore esperienza utente. Per continuare a utilizzare il sito, fai clic su "Sono d'accordo". Le impostazioni dei cookie possono essere configurate nel tuo web browser. Ulteriori informazioni potete trovare qui. Sono d'accordo