Što treba znati osoba s bolovima u stopalu?

Što treba znati osoba s bolovima u stopalu?

Stopalo je poseban dio našeg tijela. Iz organa za hvatanje i komunikaciju postao je organ za prijenos težine i kretanje. Ono je i dalje zadržalo važnost naše komunikacije s okolinom, što je u svijesti današnjeg urbanog čovjeka zanemareno. Međutim, pojavom i najmanjih tegoba sva delikatnost stopala postaje evidentna, kako našom reakcijom, tako i veličinom nastalih problema. 

U današnje vrijeme ljudi ne bi trebali toliko patiti zbog bolova u stopalima ili na udaljenim mjestima čiji je uzrok u stopalima. Da bi se izliječilo bolno stopalo, često je potrebno promijeniti biomehaničke odnose između kostiju i zglobova stopala. Takvim zahvatima želimo ukloniti pretjeranu koncentraciju tlaka s manjih površina stopala, koja su zapravo zbog toga i bolna. Potrebno je urediti odnose između zglobova ili funkcionalno povezanih zglobnih cjelina, kako bi se nepravilni prijenos opterećenja ispravio i spriječilo pretjerano naprezanje, zamor i konačno bol u stopalu i udaljenim mjestima.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se