Što treba donijeti u bolnicu?

Što treba donijeti u bolnicu?

Prilikom dolaska u bolnicu, pacijent treba donijeti sve nalaze (originalne, ne fotokopije) traženih laboratorijskih i ostalih pretraga te RTG, CT i MR nalaze i snimke kao što je navedeno u dokumentima za preuzimanje (Obavijest pacijentu za prijeoperacijsku obradu). 

Ako pacijent uzima neke lijekove treba ih ponijeti, da ne prekida kontinuitet liječenja. Ovisno o vrsti operacije, a u dogovoru s operaterom, pacijentu mogu biti potrebna određena ortopedska pomagala (štake, ortoze). 

Uz to, potrebno je donijeti pribor za osobnu higijenu, pidžamu/spavaćicu, donje rublje, kućni ogrtač, trenirku, papuče koje se lako obuvaju ili drugu komotnu obuću za šetanje tijekom oporavka. 

Treba ponijeti i osobne dokumente (osobnu iskaznicu ili putovnicu). Preporuča se ne donositi nakit i druge dragocjenosti. Ukoliko pacijent nosi naočale, slušni aparat, zubnu protezu ili leće mora donijeti i kutije u kojima čuva navedena pomagala. Donošenje hrane u bolnicu je zabranjeno, izuzev liječnički propisanih specifičnih dijetnih obroka. 

Pacijentima koji dolaze u dnevnu bolnicu (artroskopije, manji zahvati) preporuča se da sav nakit ostave kod kuće i ne nose nepotrebnu odjeću (osim rezervnog donjeg rublja) jer pri izlasku iz operacijske sale oblače odjeću u kojoj su došli. 


Suradnja s osiguravajućim kućama

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se