Rekonstrukcija rotatorne manžete

Rekonstrukcija rotatorne manžete

Rotatorna manžeta obuhvaća 4 mišića koji se nalaze oko ramena (supraspinatus, infraspinatus, subskapularis i teres minor). Oni su vrlo značajni za funkciju ramena. Oni aktivno stabiliziraju rame, centrirajući glavu nadlaktične kosti u čašicu na lopatici. Vrlo su važni i u izvođenju pokreta ramena. 

Oštećenje mišića rotatorne manžete može nastati kao posljedica traume (najčešće kod mlađih osoba), te kao degenerativan proces (kod starijih osoba). U kliničnoj slici dominira bol te nemogućnost izvođenja određenih kretnji ramena u potpunosti. Ukoliko je kod starijih osoba oštećenje manje, te ne izaziva veće ispade funkcije, tada se preporuča rehabilitacija i konzervativno liječenje.

Ukoliko je potrebno operacijsko liječenje, zahvat se izvodi artroskopski ili mini otvorenom tehnikom. Klasična otvorena tehnika ne koristi se radi funkcionalnog i estetski lošijeg rezultata. 

3D Animacija (Fully Torn Rotator Cuff)

3D Animacija (Partially Torn Rotator Cuff)

3D Animacija (Bankart Repair)Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se