Rekonstrukcija rotatorne manžete

Rekonstrukcija rotatorne manžete

Rotatorna manžeta obuhvaća 4 mišića koji se nalaze oko ramena (supraspinatus, infraspinatus, subskapularis i teres minor). Oni su vrlo značajni za funkciju ramena. Oni aktivno stabiliziraju rame, centrirajući glavu nadlaktične kosti u čašicu na lopatici. Vrlo su važni i u izvođenju pokreta ramena. 

Oštećenje mišića rotatorne manžete može nastati kao posljedica traume (najčešće kod mlađih osoba), te kao degenerativan proces (kod starijih osoba). U kliničnoj slici dominira bol te nemogućnost izvođenja određenih kretnji ramena u potpunosti. Ukoliko je kod starijih osoba oštećenje manje, te ne izaziva veće ispade funkcije, tada se preporuča rehabilitacija i konzervativno liječenje. 

Ukoliko je potrebno operacijsko liječenje, zahvat se izvodi artroskopski ili mini otvorenom tehnikom. Klasična otvorena tehnika ne koristi se radi funkcionalnog i estetski lošijeg rezultata. 

3D Animacija (Fully Torn Rotator Cuff)
3D Animacija (Partially Torn Rotator Cuff)
3D Animacija (Subacromial Decompression)


Suradnja s osiguravajućim kućama

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se