Member of Arsano Medical Group

Magnetska rezonanca

Magnetska rezonanca

NOVO! Uz postojeću uslugu rendgenskih pretraga, Specijalna bolnica dr. Nemec proširuje djelatnost radiologije i uvodi u svoje poslovanje uslugu magnetske rezonancije (MR).

Preduvjet svake uspješne terapije je pravovremena i pouzdana dijagnostika. S ciljem da našim korisnicima pružimo najbolju moguću dijagnostičku obradu, ujedinili smo vrhunsku tehnologiju i znanje stručnog i iskusnog radiološkog tima koji naše pacijente provodi kroz sve faze pregleda te osigurava personaliziranu uslugu bez čekanja.

Magnetska rezonanca (MR) jedna je od najsuvremenijih i najpreciznijih, neinvazivnih radioloških slikovnih dijagnostičkih metoda koja slojevnim snimanjem omogućava prikaz unutrašnjosti tijela. Za stvaranje slike pojedinih organskih sustava, organa i tkiva koristi se magnetsko polje i energija radio valova. MR može dati detaljnu sliku Vašeg zdravstvenog stanja te pruža savršenu vizualizaciju cijelog organizma i promjena uvjetovanih različitim bolestima.

Snimanje magnetskom rezonancom potpuno je sigurna i bezbolna pretraga, bez ionizirajućeg zračenja, a iznimno brzo i ugodno snimanje u vrlo kratkom vremenu prilagođeno je i starijim pacijentima, a s ovim uređajem, snimanje je posebno pogodno za klaustrofobične pacijente.

Specijalna bolnica dr. Nemec opremljena je novim MR uređajem trenutno najveće snage magnetskog polja 3 Tesla (3T) u kliničkoj praksi, koji pacijentima omogućuje najsuvremeniju dijagnostičku obradu s trenutno najboljim mogućim prikazom anatomskih detalja organa i tkiva u vrhunskoj rezoluciji slike što zadovoljava najviše medicinske standarde.

Izrazito visoka preciznost MR uređaja posebno je važna u ranom otkrivanju bolesti, preciznom postavljanju dijagnoze kao i praćenju promjena te iznimno podiže ljestvicu u dijagnostičkom prikazu regija mozga, glave i vrata, cijele kralježnice, mišićno-koštanog sustava, abdominalnih i organa zdjelice te krvnih žila.

Magnetska rezonanca snage 3T u usporedbi s MR uređajima manje snage i rezolucije daje snimke vrhunske rezolucije i kvalitete s jasnim prikazom pojedinih promjena koje nisu dobro vidljive na uređajima manje snage, a radiolozima omogućuje precizniju dijagnostiku svih organskih struktura.

MR uređaj Specijalne bolnice dr. Nemec opremljen je novim modelima specijaliziranih zavojnica što omogućuje obavljanje svih vrsta pretraga, a veći omjer signala i šuma rezultira stvaranjem najkvalitetnije slike i smanjenjem potrebe za dodatnim korištenjem kontrastnog sredstva. Duljina ravnog odjeljka otvora („tunela") za pregled pacijenata iznosi samo 60 cm, što osigurava visoku razinu udobnosti i znatno smanjuje nelagodu prilikom pregleda, a time i potrebu za ponavljanjem snimanja uzrokovanih pomicanjem tijekom pretrage.

Zašto odabrati radiološki odjel Specijalne bolnice dr. Nemec?

 • Novi MR uređaj trenutno najveće snage magnetskog polja 3 Tesla (3T) u kliničkoj praksi
 • Trenutno najbolji mogući prikaz anatomskih detalja organa i tkiva u vrhunskoj rezoluciji
 • Izrazito visoka preciznost MR uređaja koja je posebno važna u ranom otkrivanju bolesti i preciznom postavljanju dijagnoze kao i praćenju poznatih promjena
 • Slike jasnog prikaza i onih organa koji nisu dobro vidljivi na uređajima manje snage
 • Novi modeli specijaliziranih zavojnica
 • Stručan i iskusan tim muskuloskeletnih i neuro radiologa s međunarodnim iskustvom
 • Visoka razina udobnosti i personalizirana usluga bez čekanja
 • 3T MR skraćuje potrebno vrijeme boravka u uređaju
 • Osiguran besplatan parking

Općenito - Istaknuto

 • najsuvremenija radiološka dijagnostička metoda
 • najkompletnija slika vašeg zdravstvenog stanja
 • savršena vizualizacija snimanja cijelog tijela i promjena uvjetovanih različitim bolestima
 • potpuno sigurna i bezbolna pretraga
 • bez ionizirajućeg zračenja
 • iznimno brzo i ugodno snimanje u vrlo kratkom vremenu
 • prilagođeno i pogodno za starije i klaustrofobične pacijente


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više