Member of Arsano Medical Group

Luka Širola, dr.med.

dr.med. - spec.ortoped

<b>Luka Širola</b>, dr.med.

Luka Širola, dr.med., specijalist ortopedije, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. Od 2004-2005 radio je kao pripravnik u OB Vukovar. Od 2007-2012 je specijalizirao ortopediju na Klinici za ortopediju Lovran te Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit je položio 2012 godine, te je do 2019 godine radio kao specijalist ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran.

Stručno se educirao  u Sloveniji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj,  Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Portugalu i Libanonu i u više navrata sudjelovao je na specijaliziranim kongresima u zemlji i inozemstvu.

Ima višegodišnje iskustvo u području kirurgije donjih ekstremiteta (kuka, koljena, gležnja i stopala).

Područja interesa:
  • ugradnja endoproteze kuka i koljena
  • revizijske operacije nakon ranijih ugradnja endoproteze kuka i koljena
  • tetivne i ligamentarne rekonstrukcije koljena i gležnja
  • korektivne osteotomije oko koljena i oko gležnja
  • artroskopski zahvati na koljenu i gležnju
  • rekonstruktivni zahvati prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala
  • poseban naglasak na iskustvo ugradnje totalne endoproteze gležnja

 

Koautor nekoliko znanstvenih radova na području kuka, koljena i stopala, autor poglavlja 19. o biomehanici kuka i preoperativnom planiranju u knjizi Tudor A., Mađarevic T., "Kuk", ISBN: 978-953-176-800-9.

Predavač na nekoliko stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih skupova.

Od 2007-2011 godine je klupski liječnik NK Opatije, a od 2015 je liječnik omladinskog pogona HNK Rijeke te član liječničkog tima seniora od 2018 godine.


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više