Member of Arsano Medical Group

Luka Širola, dr.med.

dr.med. - spec.ortoped

<b>Luka Širola</b>, dr.med.

Luka Širola, dr.med., specijalist ortopedije, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. Od 2004-2005 radio je kao pripravnik u OB Vukovar. Od 2007-2012 je specijalizirao ortopediju na Klinici za ortopediju Lovran te Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit je položio 2012 godine, te je do 2019 godine radio kao specijalist ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran.

Stručno se educirao  u Sloveniji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj,  Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Portugalu i Libanonu i u više navrata sudjelovao je na specijaliziranim kongresima u zemlji i inozemstvu.

Ima višegodišnje iskustvo u području kirurgije donjih ekstremiteta (kuka, koljena, gležnja i stopala).

Područja interesa:
  • ugradnja endoproteze kuka i koljena
  • revizijske operacije nakon ranijih ugradnja endoproteze kuka i koljena
  • tetivne i ligamentarne rekonstrukcije koljena i gležnja
  • korektivne osteotomije oko koljena i oko gležnja
  • artroskopski zahvati na koljenu i gležnju
  • rekonstruktivni zahvati prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala
  • poseban naglasak na iskustvo ugradnje totalne endoproteze gležnja

 

Koautor nekoliko znanstvenih radova na području kuka, koljena i stopala, autor poglavlja 19. o biomehanici kuka i preoperativnom planiranju u knjizi Tudor A., Mađarevic T., "Kuk", ISBN: 978-953-176-800-9.

Predavač na nekoliko stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih skupova.

Od 2007-2011 godine je klupski liječnik NK Opatije, a od 2015 je liječnik omladinskog pogona HNK Rijeke te član liječničkog tima seniora od 2018 godine.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se