Liječničkom timu priključili su se Luka Širola dr.med.- spec.ortoped. i Mirko Grgurev, dr.med. - traumatolog

Liječničkom timu priključili su se Luka Širola dr.med.- spec.ortoped. i Mirko Grgurev, dr.med. - traumatolog

Mirko Grgurev, dr.med. specijalista opće kirurgije ,ortopedije I traumatologije ,uže specijalnosti iz traumatologije diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci 1998.g.Od 2002 - 2012. godine radio je na Klinici za traumatologiju Zagreb gdje je poloćio specijalistički ispit iz opće kirurgije.Od 2012. godine radi  u KBC Rijeka ,na Klinici za kirurgiju, Zavod za traumatologiju  gdje je 2015. položio subspecijalistički ispit iz traumatologije.

Dugogodišnji je instruktor AO Trauma Europe na seminarima i tečajevima u zemlji i inozemstvu.

Ima dugogodišnje iskustvo u liječenju prijeloma i posttraumatskih stanja kuka , prijeloma zdjelice i acetabuluma , te ostalih zglobnih prijeloma.Posebno područje interesa su mu liječenje liječenje zglobnih prijeloma , nesraslih ili krivo zaraslih prijeloma , te minimalno invazivna traumatologija koštano zglobnog sustava.

 

 

Luka Širola, dr.med., specijalist ortopedije, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. Od 2004-2005 radio je kao pripravnik u OB Vukovar. Od 2007-2012 je specijalizirao ortopediju na Klinici za ortopediju Lovran te Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit je položio 2012 godine, te je do 2019 godine radio kao specijalist ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran.

Stručno se educirao  u Sloveniji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj,  Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Portugalu i Libanonu i u više navrata  sudjelovao je na specijaliziranim kongresima u zemlji i inozemstvu.

Ima višegodišnje iskustvo u području kirurgije donjih ekstremiteta (kuka, koljena, gležnja I stopala). Područja interesa: Ugradnja endoproteze kuka i koljena, revizijske operacije nakon ranijih ugradnja endoproteze kuka i koljena, tetivne i ligamentarne rekonstrukcije koljena i gležnja, korektivne osteotomije oko koljena i oko gležnja, artroskopski zahvati na koljenu i gležnju,  rekonstruktivni zahvati prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala, poseban naglasak na iskustvo  ugradnje totalne endoproteze gležnja.

Koautor nekoliko znanstvenih radova na području kuka, koljena i stopala, autor poglavlja 19.  o biomehanici kuka i preoperativnom planiranju u knjizi Tudor A., Mađarevic T., "Kuk”, ISBN: 978-953-176-800-9.

Predavač na nekoliko stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih skupova.

Od 2007-2011 godine je klupski liječnik  NK Opatije, a od 2015 je liječnik omladinskog pogona HNK Rijeke te član liječničkog tima seniora od 2018 godine.


Suradnja s osiguravajućim kućama

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se