FIFA kongres - London

FIFA kongres - London

U Londonu se u organizaciji FIFA-e i ISOKINETIC-a od 09.-11-04. 2016. održala 25. Međunarodna konferencija Sportske rehabilitacije i traumatologije na temu „Football Medicine Strategies Return to play".
 
 
Mjesto održavanja kongresa: Queen Elizabeth Conference II Hall, Westminster

Na konferenciji su sudjelovali znanstvenici iz mnogih vodećih institucija koje izučavaju teme bitne za sportsku medicinu, liječnici i fizioterapeuti koji sudjeluju u radu vodećih svjetskih nogometnih klubova i reprezentacija Barcelona, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Southampton, Lyon, Blackburn, nizozemske nogometne reprezentacije, američke nogometne reprezentacije i drugi.
 
 
Kongres su otvorili Peter Brukner i Stefano Della Villa

Teme izlaganja bile su nova saznanja u operacijskim pristupima kod sportskih ozljeda, rehabilitacija u konzervativnom liječenju i nakon operacija.
 
 
U razgovoru Alfredson H. i Nemec B.

Predavanja 09.04. i 10.04. bila su organizirana u četiri različite konferencijske sale, što govori o velikom odazivu i interesu za ovaj kongres.
 
 
 Nemec B. i  Ekstrand J.- Predsjednik medicinskog odbora UEFA

Poseban interes izazvale su teme vezane za rehabilitaciju nakon rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta i liječenje PRP-om (Platelet Rich Plasma).
 
 
 
 
Dobravac D., fizioterapeut  „Spec. Bolnice dr. Nemec" i Nemec B. 
 
 
Kongres koji je trajao tri dana uveličao je i bivši igrač Barcelone i nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman trener Southampton-a, koji je kroz intervju govorio o  suradnji između trenera i zdravstvene službe u nogometnom klubu.
 
 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se