Medicinski simpozij u HNS-u

Medicinski simpozij u HNS-u

U prostorijama Nogometne akademije HNS-a, u Zagrebu je održan godišnji medicinski simpozij. Na redovitoj edukaciji liječnika u nogometu, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, sudjelovali su liječnici klubova 1. i 2. HNL te liječnici svih nogometnih reprezentativnih selekcija Hrvatske.
 
 
 
Ovogodišnji tečaj održan je po programu FDEP (Football Doctor Education Program) koji je propisala UEFA. FDEP  tečaj bavi se problematikom ozljeda u nogometu, posebno dijagnostikom i liječenjem istih. Tečaj se sastojao od predavanja, radionica te diskusijskih grupa iz navedene tematike, uz sudjelovanje vrhunskih stručnjaka ortopedije, traumatologije i sportske medicine iz Hrvatske i inozemstva. Sudionici tečaja upoznati su s novostima u "UEFA Elite Club Injury Study".

Jedan od predavača bio je Prof.dr. Boris Nemec,  voditelj zdravstvene službe hrvatske A reprezentacije.

"Redovita edukacija medicinskog osoblja u nogometu neizostavan je dio napredovanja nogometne igre te očuvanja zdravlja svih sudionika. Samo redovitom edukacijom i izmjenom iskustava medicinskih djelatnika u nogometu možemo napredovati ne samo kao pojedinci nego i kao Savez", izjavio je prof. dr. Boris Nemec, voditelj zdravstvene službe hrvatske A reprezentacije.


This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree