Liječničkom timu priključili su se Luka Širola dr.med.- spec.ortoped. i Mirko Grgurev, dr.med. - traumatolog

Liječničkom timu priključili su se Luka Širola dr.med.- spec.ortoped. i Mirko Grgurev, dr.med. - traumatolog

Mirko Grgurev, dr.med. specijalista opće kirurgije ,ortopedije I traumatologije ,uže specijalnosti iz traumatologije diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci 1998.g.Od 2002 - 2012. godine radio je na Klinici za traumatologiju Zagreb gdje je poloćio specijalistički ispit iz opće kirurgije.Od 2012. godine radi  u KBC Rijeka ,na Klinici za kirurgiju, Zavod za traumatologiju  gdje je 2015. položio subspecijalistički ispit iz traumatologije.

Dugogodišnji je instruktor AO Trauma Europe na seminarima i tečajevima u zemlji i inozemstvu.

Ima dugogodišnje iskustvo u liječenju prijeloma i posttraumatskih stanja kuka , prijeloma zdjelice i acetabuluma , te ostalih zglobnih prijeloma.Posebno područje interesa su mu liječenje liječenje zglobnih prijeloma , nesraslih ili krivo zaraslih prijeloma , te minimalno invazivna traumatologija koštano zglobnog sustava.

 

 

Luka Širola, dr.med., specijalist ortopedije, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. Od 2004-2005 radio je kao pripravnik u OB Vukovar. Od 2007-2012 je specijalizirao ortopediju na Klinici za ortopediju Lovran te Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit je položio 2012 godine, te je do 2019 godine radio kao specijalist ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran.

Stručno se educirao  u Sloveniji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj,  Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Portugalu i Libanonu i u više navrata  sudjelovao je na specijaliziranim kongresima u zemlji i inozemstvu.

Ima višegodišnje iskustvo u području kirurgije donjih ekstremiteta (kuka, koljena, gležnja I stopala). Područja interesa: Ugradnja endoproteze kuka i koljena, revizijske operacije nakon ranijih ugradnja endoproteze kuka i koljena, tetivne i ligamentarne rekonstrukcije koljena i gležnja, korektivne osteotomije oko koljena i oko gležnja, artroskopski zahvati na koljenu i gležnju,  rekonstruktivni zahvati prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala, poseban naglasak na iskustvo  ugradnje totalne endoproteze gležnja.

Koautor nekoliko znanstvenih radova na području kuka, koljena i stopala, autor poglavlja 19.  o biomehanici kuka i preoperativnom planiranju u knjizi Tudor A., Mađarevic T., "Kuk”, ISBN: 978-953-176-800-9.

Predavač na nekoliko stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih skupova.

Od 2007-2011 godine je klupski liječnik  NK Opatije, a od 2015 je liječnik omladinskog pogona HNK Rijeke te član liječničkog tima seniora od 2018 godine.


This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree