Operacija

Operacija

Ukoliko je pacijent sposoban za operaciju, nastavlja se daljnja priprema (presvlačenje, dezinfekcija kože, premedikacija). Kako bismo spriječili pothlađivanje, pacijent se na operacijskom stolu prekriva posebnim grijaćim prekrivačem. Pacijent tijekom pripreme može postavljati pitanja o svemu što misli da je potrebno znati. 
 
Za pojedine operacije, gdje se očekuje mogući povećani gubitak krvi, koristi se uređaj za autotransfuziju («cell saver»), koji se koristi da se krv «izgubljena» tijekom operacije pripremi za ponovno vraćanje pacijentu.
 
Nakon operacije, pacijent boravi u prostoru intenzivne njege, gdje se pod stalnim nadzorom anesteziologa prate vitalne funkcije i procjenjuje spremnost za premještaj u bolesničku sobu ili za odlazak kući (dnevna bolnica). 


La collaborazione con le compagnie di assicurazione

Questa pagina utilizza i cookie per fornire una migliore esperienza utente. Per continuare a utilizzare il sito, fai clic su "Sono d'accordo". Le impostazioni dei cookie possono essere configurate nel tuo web browser. Ulteriori informazioni potete trovare qui. Sono d'accordo