Program zagrijavanja za prevenciju sportskih ozljeda FIFA 11plus

Program zagrijavanja za prevenciju sportskih ozljeda FIFA 11plus

Sportske organizacije diljem svijeta sve više prepoznaju važnost prevencije sportskih ozljeda. Svjetska nogometna organizacija FIFA je među prvima prepoznala važnost prevencije sportskih ozljeda i razvila program za zagrijavanje pod nazivom FIFA 11+ kako bi se smanjile ozljede nogometaša i nogometašica starijih od 14 godina. Ovaj program je razvio međunarodni tim stručnjaka a njegova učinkovitost je dokazana kroz brojne znanstvene studije koje su pokazale smanjenje ozljeda 30-50% kod redovitog provođenja programa najmanje dva puta tjedno.
 
Specijalna bolnica dr. Nemec je razvila suradnju sa Isokinetic Medical grupom, specijaliziranom klinikom za sportske ozljede i rehabilitaciju iz Bologne i partner FIFA-e na ovim i drugim projektima.
 
Naš fizioterapeut Denis Dobravac nalazi se trenutno u radnoj posjeti klinici, gdje će razmijeniti iskustva vezana uz provođenje programa FIFA 11+ u svijetu. Ovaj posjet je ujedno i prilika da se upozna s načinom rada i filozofijom Isokinetic grupe.


Collaboration with insurance companies

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree